PUPPYSOCIALISATIE

ACTIE : (4 x 1 dag voor maar € 60,00)

 

Helaas is het op het moment niet mogelijk om de puppy socialisatie bij ons te boeken.

Hondenpension de Lindenberg heeft een super leuke actie voor alle puppy’s tot 12 maanden!

 

De puppytijd is een heel belangrijke fase, waarin jij je pup van alles aanleert en hem overal aan laat wennen. Ons team wil je daar graag bij helpen! 

Wat gaan we doen?

We plannen in overleg 4 dagen in (mogelijk op  ma t/m za), waarbij de hond overdag bij ons verblijft. Wij zorgen op deze dagen voor activiteiten zoals; socialiseren met andere honden, pupvriendelijke training (snuffelen aan agility, hoopers, speuren, cavelli lopen) en hersenwerkspelletjes. Verder is er aandacht voor het wennen aan pootjes wassen en föhnen en ook allerlei handelingen als voorbereiding op een dierenartsonderzoek.

Dit alles gebeurt spelenderwijs en wordt afgestemd op wat uw hond op dat moment aan kan.

 

Wanneer kan uw hond hieraan mee doen?

Deze actie is bedoeld voor honden vanaf 14 weken, die alle benodigde entingen hebben gehad. De maximumleeftijd voor de actie is 12 maanden. De kosten voor deze actie zijn € 60,00.

Opgave kan per mail » info@hondenpensiondelindenberg.nl

 

 

 

Alle activiteiten op een rijtje

 

Spelen met andere honden:

We laten tijdens het dagje spelen de hond kennismaken met andere honden. We beginnen met 1 hond en kunnen dit aan de hand van hoe uw hond hierop reageert uitbreiden met meerdere honden. De andere honden kunnen pups zijn, maar ook volwassen honden. Het is maar net wie er die dag is en het beste bij jullie hond past. Uiteraard houden we rekening met de teefjes die mogelijk loops kunnen worden. We plaatsen ze met maximaal 1 hond in een verblijf, zodat ze hun rust nog kunnen pakken. Mochten ze dit niet uit zichzelf doen, dan zullen we ze tijdelijk even alleen zetten. Want vooral een pup of jonge hond heeft zijn rust hard nodig.

 

Voor alles wat er met de honden ondernomen wordt, geldt dat de honden op een positieve manier benaderd worden en een beloning krijgen voor hun “prestaties”!

 

 

 

 

Behendigheid/agilty:

Hierbij laten we de hond door een tunnel lopen, over 2 hindernissen springen of over een laag latje lopen/springen. Met de nadruk op laag, omdat pups nog niet hoog mogen springen.

 

 

 

Hoopers:

Hierbij laten wij de hond door 4 bogen, om een ton/hekje en door een klein tunneltje lopen.

 

 

 

Cavelli:

Hierbij leren we hond bewust worden van het feit, dat ze 4 pootjes hebben en dat ze deze los van elkaar kunnen bewegen. Ze lopen dan aan de riem in een rustig tempo over een lat, waarvan de hoogte wordt bepaald aan de hand van de grootte van de hond.

 

 

Ballenbak:
Dit is een grote zachte bak, waarin gekleurde ballen liggen. De honden gaan dan tussen de ballen naar hun beloning zoeken. Bij jonge pups zorgen we voor een kleine laag ballen in de bak, zodat het niet te belastend is voor hun gewrichten.

 

 

Hersenwerk:
Bij het hersenwerk gaan we hun neus en denkvermogen prikkelen door het lekkers te verstoppen. Dit kan zijn in een snuffelmat of in een spelletje. Uiteraard zijn het wel hele makkelijke spelletjes welke, als het ze lukt, steeds moeilijker gemaakt kunnen worden.

 

 

Wennen aan pootjes wassen/föhnen, borstelen:
We beginnen eerst met alleen een pootje, wat nat gemaakt wordt. Als dit al niet te spannend is voor de hond, gaan  we verder op dat pootje met shampoo en uitspoelen. Hierna wordt hij afgedroogd op de trimtafel om daarna te wennen aan de föhn en het borstelen. Later wordt dit langzaam opgebouwd.

 

Dierenartsonderzoek:
Hierbij laten we ze wennen aan handelingen die bij een dierenarts ook kunnen voorkomen. Bijv.  een tafel die omhoog/omlaag gaat, tandjes kijken, oortjes bekijken, aan de voetjes voelen en kijken, staartje optillen.

 

Gehoorzaamheid:
Tijdens de dagen dat ze komen, wordt er automatisch aandacht besteed aan de gehoorzaamheidsoefeningen. Commando’s zoals zitten, liggen, wachten/blijven komen eigen ook aan bod tijdens het beoefenen van de diverse activiteiten. Wanneer u graag zou willen dat er extra aandacht wordt besteed aan een bepaald commando, kunt u dit aangeven. Wij leren geen nieuwe commando’s aan, maar kunnen de honden er wel verder in ontwikkelen.

 

 

 

 

 

"Alle honden hebben recht op een super fijn en goed logeeradres."

Sandra Vermeer

Volg ons Wilt u op de hoogte blijven van nieuws? Volg ons op Facebook