HONDENPENSION – VAKANTIEMAATJE

Bij De Lindenberg kunnen zo´n honderd honden tegelijk logeren. Toch hebben we voor iedere hond elke dag voldoende persoonlijke aandacht. Zo proberen we altijd een vakantiemaatje voor uw hond te regelen, zodat hij niet alleen is in zijn ren en op de speelweide. De hondjes die in de hondenhuiskamer verblijven, krijgen vaak twee of meerdere vakantievrienden.

 

Juiste combinaties maken
Bij het uitkiezen van een geschikt vakantiemaatje houden we rekening met verschillende factoren.

  • Reu/teef: uit ervaring blijkt dat het goed werkt om een reu bij een teef te plaatsen of andersom.
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: als een reu en teef samen verblijven, moet een van de twee gesteriliseerd/gecastreerd zijn om ongelukjes te voorkomen. Als een teef tijdens het logeren niet loops wordt, maken we soms een uitzondering op deze regel. Daarom checken we altijd vooraf wanneer een teefje voor het laatst loops is geweest.
  • Loopsheid: als een teefje loops is, plaatsen we haar in geen geval bij een ongecastreerde reu.
  • Ras/grootte: bij het maken van een juiste combinatie tussen verschillende honden, houden we rekening met het ras en de grootte van de honden. Meestal plaatsen we ongeveer dezelfde typen honden bij elkaar. Daar worden zowel grote als kleine honden het meest gelukkig van!
  • Karakter: we nemen graag de tijd om het karakter van uw hond te bekijken. Is uw hond rustig of juist druk en dominant? Door goed het karakter te lezen, maken we de beste en leukste combinaties. Breng uw hond op tijd, dan hebben wij alle tijd voor het zoeken van een vakantiemaatje.
  • Leeftijd: zoals we honden van ongeveer hetzelfde type bij elkaar zetten, proberen we ook honden bij elkaar te zetten die ongeveer even oud zijn. Zo zijn oudere honden vaak wat rustiger en hebben geen behoefte aan drukke jonge honden. Andersom geldt dit net zo goed.

 

Tip

Heeft uw hond tijdens een vorige logeerpartij een leuk vakantiemaatje gehad? En zijn deze twee weer gelijktijdig bij ons te gast? Natuurlijk laten we de vakantievriendschap dan graag opbloeien.

"Mulan begint meteen te kwispelen als ik “de Lindenberg” zeg."

Jessika en Ralph Houting

Volg ons Wilt u op de hoogte blijven van nieuws? Volg ons op Facebook